Επικαιροτητα

"Ενάντια στη φιέστα Κυβέρνησης - Περιφέρειας"

Εντείνονται οι προετοιμασίες των σωματείων και των υπόλοιπων μαζικών λαϊκών φορέων της Πελοποννήσου με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στη φιέστα της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 27/02/2018, στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στις 6:00μμ.

 

Το “αναπτυξιακό συνέδριο” γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που την βαφτίζουν και “δίκαιη” θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουμε δουλειά, … κλπ.

Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν “ανταγωνιστικές” οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι’ αυτό θα συνωστισθούν όλοι τους σ’ αυτή τη φιέστα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την "ανάπτυξη" και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και τους άλλους λαϊκούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Φλεβάρη στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, στις 6:00μμ

Τρίπολη 10/02/2018 (Δελτίο Τύπου)

 

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

• ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.