Επικαιροτητα

ΟΠΕΚΑ: Δεν κόβονται τα αναπηρικά επιδόματα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα προνοιακό επίδομα αναπηρίας έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), Στυλιανός Πλιάκης.

Κατά τη διάρκεια πολύωρης συζήτησης με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, η οποία πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό.

 

Παράλληλα, ο κ. Πλιάκης τόνισε ότι σκοπός της πιλοτικής διαδικασίας είναι τα άτομα με αναπηρία να λαμβάνουν πλέον από μία, ενιαία αρχή τα επιδόματά τους σε σταθερή ημερομηνία, που θα είναι γνωστή σε όλους, με απόλυτη διαφάνεια, με ηλεκτρονικές αιτήσεις και αδιάβλητες διαδικασίες.

 

Όπως έχει ήδη επισημανθεί, η πιλοτική διαδικασία απονομής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία περιλαμβάνει ηλεκτρονική υποβολή τής αίτησης, μέσω ειδικής πλατφόρμας, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου αναπηρίας από τον θεράποντα γιατρό του αναπήρου, συμπλήρωση εισηγητικού, παραπομπή του στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), αξιολόγηση και εκτίμηση της αναπηρίας από τριμελή υγειονομική επιτροπή, καθώς και συμπλήρωση ερωτηματολογίου από γιατρό, με εξειδίκευση ή εμπειρία σε εργασιακά θέματα, για τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου. Ο κ. Πλιάκης επανέλαβε πως το ερωτηματολόγιο δεν επηρεάζει την κρίση και την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής ως προς τη χορήγηση του επιδόματος.

 

"Ο ΟΠΕΚΑ -τόσο οι εργαζόμενοί του όσο και η διοίκηση- γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του χώρου και με ευαισθησία και ανθρωπιά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα άτομα με αναπηρία. Τα αναπηρικά επιδόματα δεν κόβονται και η διαδικασία απονομής τους δεν αλλάζει, πλην της πλήρους ψηφιοποίησής της, πράγμα που θα διευκολύνει τα μέγιστα, πρωτίστως τους ίδιους τους αναπήρους" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλιάκης.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο zougla.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.