Επικαιροτητα

Έρχεται νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) προγραμματίζουν να υπογράψουν στα τέλη Μαρτίου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων (ΓΣΕΕ) και εργοδοτών (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

Λίγο πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου, όπου λήγει και η μετενέργεια της προηγούμενης ΕΓΣΣΕ, τα συνδικάτα των δύο πλευρών αποφάσισαν να υπογράψουν καινούργια. Στη νέα σύμβαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διασφαλίζονται ξανά οι τριετίες, οι άδειες των γονέων που εργάζονται και το επίδομα γάμου.

Οι πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα, καθώς με πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ πραγματοποιήθηκε άτυπο γεύμα ανάμεσα στους προέδρους των Ενώσεων. Σε αυτό συμφωνήθηκε να ανανεωθούν οι όροι της Εθνικής Σύμβασης, όπως συμβαίνει κατά τα τελευταία έτη.

Ξεχωριστό πεδίο διαπραγμάτευσης πρόκειται να αποτελέσει το σκέλος της ενδεχόμενης δημιουργίας Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ΕΓΣΣΕ δεν περιλαμβάνει τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού, που από το 2012 και μετά έχει μεταφερθεί στη δικαιοδοσία του εκάστοτε υπουργού Εργασίας.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.