Επικαιροτητα

Τι ισχύει με την τραπεζική αργία Παρασκευή - Δευτέρα

Περιορισμένες οι συναλλαγές λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Την προσοχή των πελατών τους για τις πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρηθούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου και την Δευτέρα 2 Απριλίου εφιστούν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς οι δύο αυτές ημέρες έχουν οριστεί ως ειδική τραπεζική αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Ειδικότερα, τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό, ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.

Επίσης διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου, θα εκτελούνται την Τετάρτη 4 Απριλίου.

Κατά τις ημέρες ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις και της πελατείας τους, καθώς και τις λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες την ίδια ημέρα υποχρεώσεις των πελατών τους προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Απριλίου.

Μάλιστα, ο ΕΦΚΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει, ότι οι εισφορές και δόσεις ρύθμισης με καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής 29, 30 Μαρτίου και 2 Απριλίου θα αποσταλούν στον Ασφαλιστικό Οργανισμό την Τρίτη 3 Απριλίου και θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες. Αντίστοιχα, οι εντολές άμεσης χρέωσης τραπεζικών λογαριασμών (πάγιες εντολές) θα πραγματοποιηθούν επίσης την Τρίτη 3 Απριλίου.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Πηγή: news.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.