Επικαιροτητα

Προφυλακιστέος 67χρονος που κακοποιούσε παιδιά

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τριπόλεως οδηγείται o 67χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με νοητική στέρηση.

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση των δύο ανήλικων σε χωριό του Πύργου, που έπεσαν θύματα ενός 67χρονου που τα κακοποίησε.

Ο δράστης που μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να έχει ομολογήσει μέρος των πράξεων του, ενώ φέρεται να υπάρχει εμπλοκή και 14χρονου σε ρόλο θύτη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο ανήλικα αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι κάτω των δέκα ετών αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και παρουσιάζουν μειωμένη αντίληψη, γεγονός που προφανώς "βοήθησε" στην προσέγγιση από τον 67χρονο.

 

Ο 67χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ενώπιον του Ανακριτή Ηλείας προκειμένου να απολογηθεί. Η διαδικασία κράτησε λίγα λεπτά και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Αποφασίστηκε η προφυλάκισή του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τριπόλεως.

 

Ο δικηγόρος Πύργου Νίκος Παναγόπουλος, ορίστηκε αυτεπάγγελτα από τον Ανακριτή Ηλείας, συνήγορος του κατηγορουμένου. Σε δηλώσεις του τόνισε πως "… ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός δικαιοσύνης και με την ιδιότητα μου αυτή αποδέχτηκα τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου, από τον ανακριτή Ηλείας και παρέστη στην διαδικασία της ανάκρισης και αυτή είναι η όποια ανάμειξη μου με την συγκεκριμένη υπόθεση."

 

Ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει το μεγαλύτερο σκέλος των κατηγοριών, επομένως η σημερινή απόφαση του Ανακριτή με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα που αφορά την προσωρινή κράτηση έως την εκδίκαση της υπόθεσης, είναι σεβαστή και επομένως όλη η κοινωνία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η δίωξη αφορά δύο κακουργήματα.

 

Το πρώτο το άρθρου 338 παράγραφος 1Α, που αφορά την ασελγή πράξη σε άτομο με νοητικό πρόβλημα και το δεύτερο κακούργημα είναι το 339 που αφορά την αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Η ποινική δίωξη αφορά μόνο την μικρή και δεν έχει ασκηθεί δίωξη για τον μεγαλύτερο αδερφό της επομένως μας ενδιαφέρει μόνο η μικρή, αλλά και τα δύο παιδιά γνωρίζω ότι έχουν νοητικό πρόβλημα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ilialive.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.