Επικαιροτητα

"Λάμψατε δια της απουσίας σας από το θέμα της ΔΕΗ, κ. Τατούλη"

H τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 4ης Μαΐου 2018, περιελάμβανε και την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων της Δ.Ε.Η.

 

Η εν λόγω παρουσία είχε στόχο να τονισθεί η αντίθεση απέναντι στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη. Οι εργαζόμενοι και μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετέφεραν σχετικά αιτήματα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ είχε ήδη τεθεί ζήτημα επικαιροποίησης παλαιότερου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο εκδήλωνε την αντίθεση των αιρετών απέναντι στην πώληση μέρους της επιχείρησης.

 

Υπήρξε και διανομή σχετικής ανακοίνωσης προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πάντως, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν μια δυσαρέσκεια σχετικά με την απουσία, κατ' αυτούς, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από τις εκδηλώσεις αντίθεσης απέναντι στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

 

Ζήτησαν δε από την Περιφέρεια να εντείνει τη στήριξή της απέναντι σε αυτούς.

 

Οπωσδήποτε, ασκήθηκε έντονη κριτική απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούν πως εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τους αιρετούς άρχοντες, δευτέρου αλλά και πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης. Η φράση που ακούστηκε από εργαζόμενο- "Λάμψατε δια της απουσίας σας από το θέμα της ΔΕΗ, κ. Τατούλη"- προκάλεσε αίσθηση.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης, κ. Τατούλης, είπε πως θα πρέπει να σοβαρευτούν όσοι θέλουν να το "παίξουν" εργατοπατέρες"- έκφραση που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς και την συνακόλουθη διευκρίνιση πως ο κ. Τατούλης εννοούσε τον κ. Γόντικα. Επεσήμανε πως ο " θα είμαι δίπλα στους εργαζομένους, όπως ήμουν πάντα και το ξέρουν καλά."

Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης είπε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε πάρει εγκαίρως θέση απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και πως ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε σχετικές συναντήσεις. 

Μάλιστα, δήλωσε πως "δεν υπάρχει τοπική οικονομία, αν η ΔΕΗ δεν είναι ζωντανή".

 

Κατόπιν αυτού, ο κ. Τατούλης περιέγραψε τις κινήσεις του, σχετικά με το ζήτημα, απορρίπτοντας την άποψη πως είναι απών. Ζήτησε δε να μην υπάρξουν ακρότητες από την πλευρά των εργαζομένων και τους παρότρυνε να αγωνιστούν με ορθολογικότερο τρόπο.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως, γι' άλλη μια φορά, είχαμε ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς υπήρξε θέμα διαδικασίας. Ο κ. Τατούλης δήλωσε πως το επικαιροποιημένο ψήφισμα θα υποβληθεί προς ψήφιση αλλά δεν θα υπάρξει συζήτηση. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκπροσώπων της μειοψηφίας, οι οποίο απείλησαν με αποχώρηση.

Ο κ. Τατούλης επέμεινε στη θέση του, καθώς, όπως είπε, χαρακτηριστικά, "έχουμε μιλήσει 13 φορές για τη ΔΕΗ".

 

Η τελική δήλωση του κ. Τατούλη ήταν, ουσιαστικά, πως το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει καθολικά τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων.

 

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν την άποψη του κ Τατούλη, ενώ οι σύμβουλοι κ. Αλεξανδρής, Τζαμουράνης, Γόντικας, Γούργαρης, Χρυσαδάκος και Βασιλακόπουλος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

 

"Αποδείχτηκε περίτρανα για ποιο λόγο ήθελαν κάποιοι να συζητηθεί το θέμα. Για να κάνουν κουβέντα, απλά. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος απέναντι σας", δήλωσε, καταληκτικά, ο κ. Τατούλης.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.