Επικαιροτητα

Επόμενη "λευκή νύχτα" στην Τρίπολη τον Αύγουστο!

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/06) μεταξύ του Δημάρχου και του Εμπορικού Συλλόγου.

Η συγκεκριμένη συνάντησε έγινε, σχετικά με την κατάθεση της πρότασης του Δήμου Τρίπολης στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο "Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου" Open Mall και την πιθανή συνεργασία τους, με βασική επιδίωξη την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, που αναπτύσσεται σε στοχευμένες εμπορικές περιοχές της Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ενημέρωσε τον Εμπορικό Σύλλογο για τις μέχρι στιγμής ενέργειές του αλλά και για τις προϋποθέσεις ένταξης και τις ιδιαίτερες παρεμβάσεις ανάπλασης που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο δράσης του έργου.

Παράλληλα έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την οργάνωση της επόμενης λευκής νύχτας στην Τρίπολή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Λίγα λόγια για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – Open Mall

 

H δράση των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου – "Οpen Mall", έχει ως στόχο την καλύτερη αξιοποίηση καταστημάτων σε συγκεκριμένα σημεία κάθε πόλης ανά την Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση και του ΕΣΠΑ.

Ο "Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης", έχει ως στόχο να αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική όψη των κέντρων των πόλεων.

Ο προϋπολογισμός ξεκινάει από τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα. Θα κληθούν οι δήμοι σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους σε κοινά σχήματα να καταθέσουν κοινή πρόταση που θα αφορά στη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου στο δήμο. Σε περίπτωση που ο εμπορικός σύλλογος δεν συμφωνεί, τότε ο δήμος θα μπορεί να καταθέσει σχετική πρόταση από κοινού με το επιμελητήριο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι προϋποθέσεις συμμετοχής έχουν τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις ακόμη κι αν δεν είναι μέλη του συλλόγου, όπως επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, ιατρεία, κέντρα αισθητικής κ.λπ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.