Επικαιροτητα

Γορτυνία: Λαθροκυνηγός απείλησε Θηροφύλακες

Θηροφύλακες καταγγέλλουν ότι λαθροκυνηγός κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους...

Tην Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και περί ώρα 05.00 π.μ. οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Ηλιόπουλος Γεώργιος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δημητσάνας και Μεγαλόπολης αντίστοιχα, εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Τουμπίτσι συρματοθηλιές (βρόγχους) οι οποίες ήταν ενεργοποιημένες για την σύλληψη αγριόχοιρων που θα περνούσαν από τα μονοπάτια. Στην συνέχεια οι Θηροφύλακες έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση όπου περί ώρα 07.30 π.μ. εμφανίστηκε ένα άτομο με κυνηγετικό όπλο ανά χείρας, αρχίζοντας να τις ελέγχει και στην συνέχεια να πυροβολεί έναν αγριόχοιρο που είχε πιαστεί σε αυτές. Αμέσως οι Θηροφύλακες του έκαναν γνωστή την παρουσία τους και προσπάθησαν να συλλάβουν το άτομο αυτό, το οποίο και αναγνώρισαν. Όμως ο λαθροθήρας έδειξε απειλητικές διαθέσεις απέναντί τους και τους σημάδεψε με το όπλο στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Στην συνέχεια υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και της νομοθεσίας περί θήρας. Ταυτόχρονα, κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τριπόλεως κινήθηκε εναντίον του η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ οι θηλιές και ο αγριόχοιρος κατασχέθηκαν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.