Επικαιροτητα

Έπεσε αεροσκάφος στις Κολλίνες - Νεκρός ο κυβερνήτης! (photos - video)

Έπεσε το πρωί της Τρίτης 28 Αυγούστου, αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας κοντά στην Αρκαδική Οικολογική Φάρμα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αρκαδία 93.8 , την Τρίτη (28/8) στις 8:40 π.μ. κατέπεσε στην περιοχή Μπουκοβίνα (πλησίον της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας) εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. 

(Το κείμενο ανανεώνεται...)

 

14:00 μ.μ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ενεργοποιήθηκε η Ειδική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, για να εντοπίσουν τι συνέβη τελικά.

 

12:45 π.μ.

Στον τόπο του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος σοκαρισμένος έδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες στα Μ.Μ.Ε.:

"Είμαι σοκαρισμένος από την εικόνα, μιας και βρέθηκα στο σημείο της συντριβής, δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο ένα αλεξίπτωτο."

12:34 π.μ.

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΑ 93.8 ΑΠΟ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

Ο Απόστολος Παύλος, πρώην πρόεδρος των Κολλινών, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού δυστυχήματος.

 Η μαρτυρία του: "Είδαμε το αεροπλάνο να πετάει πολύ χαμηλά στο χωριό. Αμέσως μετά ακούστηκε μεγάλος θόρυβος και φάνηκαν οι καπνοί. Τρέξαμε και βρήκαμε τον έναν πιλότο με το αλεξίπτωτο. Εκεί που έπεσε το αεροπλάνο είναι δύσβατη περιοχή."

 

 12:25 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

"Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος".

12:15 π.μ.

 Δυστυχώς βρέθηκε η σορός του 39χρονου κυβερνήτη, πατέρα 2 παιδιών και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στην Αθήνα. Το σημείο είναι δύσβατο όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.

Στη φωτογραφία βλέπετε το αλεξίπτωτο, που είναι ό,τι απέμεινε από τη συντριβή του αεροσκάφους.

11:52 π.μ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες βρέθηκε η σορός του κυβερνήτη και μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Αθήνα.

11:45 π.μ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης του κυβερνήτη.

11:15 π.μ

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι καλά στην υγεία του.

10:52 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

"THN 28/8/2018 KAI ΠEPI ΩPA 08:50, ΣTO ΠΛAIΣIO EKΠAIΔEYTIKHΣ ΠTHΣHΣ, ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE EΓKATAΛEIΨH AEPOΣKAΦOYΣ T-2, 7 NM BOPEIA ΣΠAPTHΣ. META THN EΓKATAΛEIΨH EXEI ΠEPIΣYΛΛEΓEI O ΣYΓKYBEPNHTHΣ TOY AEPOΣKAΦOYΣ, ENΩ ΓINONTAI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO KAI TOY KYBEPNHTH".

10:04 π.μ.

Φόβοι εκφράζονται για την τύχη του δεύτερου πιλότου.

9:39 π.μ.

Ήδη έχει εντοπιστεί, από ανθρώπους της φάρμας, ο ένας από τους πιλότους ζωντανός, αλλά ακόμη δεν είναι δυνατόν να προσεγγιστεί και αναζητείται ο δεύτερος.

Στην περιοχή σπεύδουν Αστυνομία, Πυροσβεστική  και ΕΚΑΒ.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.