Επικαιροτητα

Τα Open Malls και το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Συνδικαιούχος το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα δύο Open Mall που εγκρίθηκαν στο Νομό Αρκαδίας, του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έγκριση χρηματοδότησης σε ποσοστό 100%, των 59 προτάσεων δημιουργίας Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου με προϋπολογισμό 96.3 εκ. ευρώ, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, με το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου σε όλη τη χώρα να είναι μεγάλο.

Οι δύο προτάσεις από το Νομό Αρκαδίας που κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση, όπως προκύπτει από τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Αξιολογημένων προτάσεων του χρηματοδοτικού Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 17/5/2019.

- Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Τρίπολης προϋπολογισμού €1.723. 999,52, του συνεργατικού σχήματος : Δήμου Τρίπολης, Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τη συνεργασία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης "Ο Ερμής"

- Ανοικτό Κέντρο του Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας προϋπολογισμού 1.663.200 € του του συνεργατικού σχήματος : Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Αναπτυξιακής "Πάρνωνα" Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Στις παραπάνω προτάσεις το Επιμελητήριο θα λειτουργήσει ως Συνδικαιούχος και θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τους εν λόγω Δήμους ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που ως στόχο έχουν την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των αγορών της Τρίπολης και του Λεωνιδίου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός των περιοχών αυτών, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών, μετατρέποντας τα κέντρα της Τρίπολης και του Λεωνιδίου σε "Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου".

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Το στοίχημα κερδήθηκε από τους επιχειρηματίες – επαγγελματίες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα αφού αποδείξαμε για ακόμη μία φορά πως μέσα από τη συνεργασία και τη συνεχή προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και κοινωνίας.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.