Επικαιροτητα

1η ΤΟΜΥ Τρίπολης: Δράση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας

Ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη.

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την πρόληψη και αγωγή υγείας,  με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα  κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου) πραγματοποίησε στις 16/09/2019 στο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας δράση με θέμα «Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη».

Δεδομένου ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασίες στον ανδρικό πληθυσμό, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και κυρίως των ανδρών σχετικά με τη νόσο κρίνεται επιβεβλημένη. 

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η επισήμανση της σημασίας του ετήσιου προληπτικού ελέγχου, καθώς αποτελεί μια αντιμετωπίσιμη νόσο στα αρχικά της στάδια.

Στόχοι της δράσης ήταν η ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τα μέτρα πρόληψης για τον καρκίνο του προστάτη.

Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης ευχαριστεί τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας για την ανταπόκριση, φιλοξενία και βοήθεια στο έργο του φορέα μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.