Επικαιροτητα

Περίεργο περιστατικό με σκυλάκι στις Ρίζες

Ασαφείς απαντήσεις από τους δύο άνδρες που το είχαν δεμένο και το τραβούσαν με τη βία.

Περίεργο περιστατικό που γεννά πολλά ερωτηματικά αναφέρει σε ανάρτησή του ο Φιλοζωϊκός Πολιτιστικός Σύλλογος Τρίπολης. 

Συγκεκριμένα γράφει:

"Περιστατικό που συνέβη λίγη ώρα πριν έξω από το χωριό Ρίζες. Δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα από το Πακιστάν προχωρούσαν στο δρόμο έχοντας δεμένο με σχοινί ένα σκυλάκο που ακολουθούσε με δυσκολία. 

Οταν μέλη του συλλόγου μας σταμάτησαν και τους ρώτησαν που πάνε το σκυλί αυτοί απαντούσαν αόριστα, ύστερα είπαν πως ήταν δικό τους και όταν τους ρωτήσαμε αν έχουν βιβλιάριο και αν είναι τσιπαρισμένο είπαν πως είναι του αφεντικού τους ονόματι Μπάμπης και πως το πάνε εκεί. 

Όταν καλέσαμε στο τηλέφωνο το υποτιθέμενο αφεντικό στη γραμμή βγήκε ένας άλλος αλλοδαπός ονόματι Χασάν. Κι αυτός όμως τα "μασούσε"... Αποτέλεσμα όλου αυτού του περιστατικού ήταν οι δύο πακιστανοί να το βάλουν στα πόδια τρέχοντας και αφήνοντάς μας το σκύλο πριν προλάβουμε να καλέσουμε την αστυνομία.

Το περιστατικό αυτό πρέπει να μας κάνει όλους μας να καταλάβουμε πως πρέπει να αντιδρούμε όταν βλέπουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να καλούμε την αστυνομία για έλεγχο ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) που είναι απαραίτητο να έχει το σκυλί βάση νόμου. Το τσιπάρισμα δεν είναι προαιρετικό αλλά υποχρεωτικό και υπάρχει πρόστιμο σε όποιον έχει στην κατοχή του σκύλο χωρίς αυτό. 

Δεν είμαστε ελεγκτές και δεν έχει κανείς το δικαίωμα ελέγχου πέραν της αστυνομίας όμως δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, θα πρέπει να γίνουμε η φωνή των απροστάτευτων ζώων και μακάρι οι έλεγχοι να μας διαψεύδουν και όλα να είναι καλά.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να τσιπαριστούν όλα τα σκυλιά αδέσποτα και δεσποζόμενα, κυνηγών και κτηνοτρόφων και να αρχίσει η επιβολή προστίμων".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.