Επικαιροτητα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 1ος Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

Δόθηκε το "πράσινο" φως...

Με έγγραφό του το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης σπουδών ενημερώνει για την έγκριση και τη διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως αναφέρεται ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων της Περιφέρειας.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Απαντώντας στη με ημερομηνία 1-7-2019 αίτηση της κ. Σταθοπούλου Ελισάβετ, Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, και στα συνημμένα σε αυτή, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο «1 ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου», που διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου και τους Συνδέσμους Φιλολόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων της εν λόγω Περιφέρειας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και η ορθή χρήση της και γι’ αυτό οι μαθητές καλούνται να δώσουν προφορικά τη σωστή ορθογραφία λέξεων καθώς και τον ορθό συλλαβισμό τους. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό, που προβλέπεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2020, είναι προαιρετική και θα γίνει εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην κυρία Σταθοπούλου Ελισάβετ, Δ/ντρια στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στο τηλέφωνο: 2721086360 και στο e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.