Επικαιροτητα

ΕΑΚΚ Αρκαδίας: Γυρίζουμε την πλάτη στην κανονικότητά τους

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας...

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

Η μεταμνημονιακή «κανονικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη θέση της στην «κανονικότητα» της σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη (δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, ότι στην ίδια κυβέρνηση βρίσκεται και μια «πράσινη» συνιστώσα αφού οι Δεξιοί αξιοποιούν ουκ ολίγα στελέχη, όπως τον γνωστό κατ’ επάγγελμα Υπουργό Χρυσοχοΐδη, του διεφθαρμένου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ). 

Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά αισιόδοξους καθιστούν τους πολίτες της χώρας για το μέλλον τους. Η επιχείρηση «Νόμος και Τάξη», που εγκαινιάστηκε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου το καλοκαίρι συνεχίζεται με τα Μ.Μ.Ε. να πανηγυρίζουν για τις εφόδους της αστυνομίας στα Εξάρχεια, αν και από τα «κέντρα ανομίας» οι πάνοπλοι αστυνομικοί συνήθως βγάζουν μητέρες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. 

Ταυτόχρονα η Ν.Δ.,  αφού υλοποίησε τα πρώτα αντεργατικά μέτρα με ρυθμίσεις-εξπρές (βάσιμος λόγος απόλυσης κ.λπ.), τώρα προωθεί την αλλαγή των κλαδικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων. Με τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και καταγραφής, θέλει να περιορίσει κάθε αντίδραση στην επερχόμενη νέα αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, μετατρέποντας τα σωματεία σε εξαρτήματα του κρατικού, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στα της εκπαίδευσης οι κυβερνώντες συνεχίζουν την πολιτική των αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων και επιταχύνουν τις αντιδραστικές πολιτικές. Οι χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η «μονιμότητα» στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών είναι πλέον ο κανόνας. 

Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας που έχουν επιβάλει η ΕΕ και το ΔΝΤ σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου και εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Από τα επίσημα 3800 κενά γενικής αγωγής στην Δ/θμια, μετά τις  προσλήψεις της β’ φάσης αναπληρωτών παραμένουν ακόμη 1786 κενά γενικής και τουλάχιστον 2500 συνολικά, που δεν θα καλυφθούν άμεσα. 

Με δεδομένο ότι οι  αναπληρωτές καλύπτουν και εγγυώνται το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με μέσο μηνιαίο καθαρό μισθό κάτω από 900 ευρώ και ότι ο αριθμός τους διπλασιάστηκε τα 5 τελευταία χρόνια, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη των μόνιμων διορισμών. Την ίδια στιγμή είναι ραγδαία η αύξηση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕ.Λ. και στα ΕΠΑ.Λ. και  γενικευμένη πλέον η αντιπαιδαγωγική εφαρμογή των συνδιδασκαλιών που είναι εκατοντάδες. 

Εξάλλου στο πλαίσιο του ακραία ταξικού ιδεολογήματος της «αριστείας» συνεχίζεται η κατασυκοφάντηση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου και μάλιστα από ανθρώπους που ουδέποτε φοίτησαν σε αυτά. Ζητούν επίμονα την αριστεία των εκπαιδευτικών και προετοιμάζουν την αξιολόγησή τους, ενώ τη δική τους αριστεία τη θεωρούν δεδομένη, ίσως κληρονομικώ δικαίω.   

Γυρίζουμε την πλάτη στην «κανονικότητά» τους. Τους τη χαρίζουμε και διεκδικούμε:

• Κάλυψη όλων των κενών και άμεση πρόσληψη των χιλιάδων αναπληρωτών που λείπουν από τα σχολεία, τώρα και σε μία φάση.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μαζικοί διορισμοί τώρα! Μονιμοποίηση των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολογίου.

• Nα δοθούν οργανικές θέσεις στα τμήματα ένταξης. Να εγκριθούν τώρα όλες οι αιτήσεις των σχολείων για τη δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης.

• Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά  δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους.

• Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία.

• 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

• Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ‘13 επίπεδα.

• Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα  που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

• Ουσιαστική ένταξη όλων των προσφυγόπουλων και των παιδιών μεταναστών στην πρωινή σχολική ζώνη με τη λειτουργία επαρκών τμημάτων υποδοχής όπου αυτά φοιτούν..

• Όχι στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία της.

• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά των Μ.Κ.

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων.

• Τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα δεν τα διαπραγματευόμαστε. Να μην περάσει ο αντισυνδικαλιστικός νόμος.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.