Επικαιροτητα

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Ο δήθεν ανεξάρτητος Τσιαμούλος..."

Τη δική του πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης κατέθεσε ο δήθεν ανεξάρτητος συνδυασμός "Τρίπολη- Αλλάζουμε τα δεδομένα", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Νικολάου.

 

 

Αναλυτικότερα αναφέρει:

 

Αξιοποιώντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα με τα απορρίμματα του Δήμου, όπου η βασική κατεύθυνση της διαχείρισης έχει και την έγκριση και την ψήφο αυτού του συνδυασμού, προτείνει σαφώς και αυτός την “σωτηρία” να αναλάβουν τα συμφέροντα που σφάζονται για την τεράστια πίτα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Αφού ο επικεφαλής με την βοήθεια επιστημόνων ασχολήθηκε επί μακρόν με αυτονόητα τεχνολογικά θέματα, προσπάθησε συστηματικά να αποκρύψει ότι το μάρμαρο θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα του Δήμου, πράγμα που μυρίζει από μακριά.

 

Και αυτή η πρόταση είναι εναρμονισμένη με τα αδιέξοδα, που έχουν μεθοδεύσει οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ πριν, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι δυνάμεις τους στην Περιφερειακή και τοπική Διοίκηση, και οι δήθεν ανεξάρτητοι συνδυασμοί, για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους που θα κερδοσκοπούν σε βάρος μας.

 

Τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας μόνο χαμένα θα βγουν, αν επιλέξουν την μια ή την άλλη πρόταση που οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των ανταποδοτικών τελών.

 

Είναι εγκληματική (οικονομικά και περιβαλλοντικά), ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μια τέτοια λύση είτε με Περιφερειακό, είτε με Τοπικό σχεδιασμό, με τον έναν ή τον άλλον επιχειρηματία κερδισμένο.

 

Είναι ώρα να γίνει πράξη η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έγινε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Τρίπολης, να μην υπογραφεί η σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.