Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία αγροτών στην Τρίπολη

Σε κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε κάθε νομό προχωρούν την Τετάρτη 23 Μάρτη, οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα την Παρασκευή 18 Μάρτη.

 

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας γνωστοποίησε ότι στην Πελοπόννησο η κινητοποίηση θα γίνει στις 10 π.μ. στην έδρα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού.

 

Τα βασικά αιτήματα που θα προβάλλουν αυτές οι κινητοποιήσεις είναι:

 

- Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις-ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.ά., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

 

- Να μη γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις-ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 - 2009, με το λεγόμενο "πακέτο Χατζηγάκη".

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.