Επικαιροτητα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Η ανακοίνωση για Κωνσταντινόπουλο

Η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απόπειρα φίμωσης Βουλευτών - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη - μετά το εξώδικο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προτεινόμενου ως μάρτυρα υπεράσπισης του αρχηγού της "Χρυσής Αυγής"...

 

 

Η ανακοίνωση:

 

Το θέμα είναι πολιτικό. Δεν είναι προσωπικό. Επί του πολιτικού αυτού θέματος ασκήθηκε κριτική και ζητήθηκαν απαντήσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί. Οι Βουλευτές έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν προεχόντως πολιτικό και θεσμικό χαρακτήρα. Η εμπλοκή προσώπου που έχει επιλεγεί ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης, σε μια δίκη που, πέραν του ποινικού σκέλους, έχει κατ’ εξοχήν και πολιτική διάσταση, δεν συνάδει με την ορθή επιτέλεση του ρόλου και της αποστολής του.

 

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, οφείλει να μένει μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδίως στην περίπτωση που αυτές περιλαμβάνουν την τέλεση ποινικά κολάσιμων εγκλημάτων που κλονίζουν τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ως έμμισθο διοικητικό όργανο με αρμοδιότητα τη συμβιβαστική διαμεσολάβηση, οφείλει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης πρόσβασης σε αυτόν εκ μέρους όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Η εμπλοκή σε μια δίκη όπως αυτή της "Χρυσής Αυγής", δεν ευνοεί τη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων. Ως προς αυτό ασκείται κριτική από τους Βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θεωρούμε ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να κρίνουν αν ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους, δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις παροχής της, έχουν κατά το πολιτικό σκεπτικό που αναπτύχθηκε, εκλείψει.    

 

Το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, όπως και το δικαίωμα στην υπεράσπιση είναι θεμελιώδες και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας. Όπως και το δικαίωμα άσκησης κριτικής και έκφρασης γνώμης από τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Το θέμα είναι πολιτικό. Και υπό αυτή την οπτική, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.