Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: Πότε και πώς θα βγούμε από το lockdown

Το σχέδιο Τσιόδρα - Μόσιαλου...

Μια πρώτη γεύση για το πότε, αλλά και το πώς θα γίνει η άρση του lockdown στη χώρα, έδωσε στη δημοσιογραφική ενημέρωση της Τετάρτης ο υπεύθυνος για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Προτάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα, όμως, έχει καταθέσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Αν και μόλις μπήκαμε στη μάχη και είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας συγκράτησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε ένα πρώτο στίγμα της πολύπλοκης πορείας που αναμένεται να διανύσουμε μέχρι την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Ο δρόμος προβλέπεται να είναι μάλλον μακρύς και ίσως επίπονος. Όμως, όπως τόνισε ο καθηγητής παθολογίας κ. Τσιόδρας, μια εσπευσμένη άρση των μέτρων "θα ήταν καταστροφική".

Ως προς το πότε μπορεί να συμβεί η μεγάλη έξοδος από το lockdown; Ανέφερε ότι στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, με την οποία μας παρομοιάζει στην Ευρώπη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, τα μέτρα κράτησαν πάνω από 10-11 εβδομάδες.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.