Επικαιροτητα

Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς το Πάσχα

Τί ξεκαθαρίζει η Ιερά Σύνοδος.

Εξηγήσεις για την διάταξη της εγκυκλίου, για ανοιχτές εκκλησίες δύο ώρες κάθε ημέρα μετά τις ιερές Ακολουθίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και τέσσερις ώρες τη Μεγάλη Παρασκευή, επιχειρεί να δώσει η Εκκλησία της Ελλάδος μετά την ανησυχία για δημιουργία συνθηκών μετάδοσης του κορωνοϊού από πιστούς που θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, να στηθούν στην ουρά και να φιλήσουν ο ένας μετά τον άλλον την εικόνα του Χριστού και το Ευαγγέλιο.

Η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι οι ναοί δεν θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς και υποστηρίζει τώρα ότι η εγκύκλιος που προέβλεπε να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες για κάποιες ώρες την Μ. Εβδομάδα ήταν «εσωτερική» και αφορά μόνο τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό και όχι τον κόσμο.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει «διαγωνισμός πίστης», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι Μητροπολίτες, στο πλαίσιο της διαδοχολογίας, ήθελαν να εξωθήσουν τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει κάποια κίνηση ενόψει Πάσχα, αλλά αυτό τους γύρισε μπούμεραγκ, καθώς η θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ξεκάθαρη και υπέρ της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

H I. Σύνοδος, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους θεωρεί ότι παρερμηνεύτηκε το πνεύμα και το γράμμα του νόμου της εγκυκλίου, καθώς ακολούθησε πλήρως τις επιταγές και τις υποδείξεις της Πολιτείας και των αρμοδίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.