Επικαιροτητα

ΚΚΕ: Συζήτηση στη Σκακίερα για τη διαχείριση απορριμμάτων

Συζήτηση στη Σκακίερα στην Τρίπολη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΔΙΤ

Από το Πλάτωμα στη Αγ. Τριάδα, τον Αγ. Βλάση και τώρα το Μεγαβούνι

Ένα μεθοδευμένο αδιέξοδο για να ολοκληρωθεί η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.

Παρασκευή 10 Ιούλη, 7μμ στη Σκακιέρα στην Τρίπολη – Συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων – Υπάρχει φιλολαϊκή λύση

Δέκα χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, βοηθούμενες από τις Περιφερειακές Αρχές Τατούλη – Νίκα και τις Δημοτικές Σμυρνιώτη – Παυλή – Τζιούμη, έκαναν τα πάντα για να συντελεστεί αυτό το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Πλαστά συμβόλαια στην Παλιόχουνη, επιτάξεις χωραφιών, τόνοι σκουπίδια στους δρόμους στις πόλεις και τα χωριά, σε έκτακτη ανάγκη η Τρίπολη και η Πελοπόννησος για να διευκολύνονται οι σκουπιδοεργολάβοι.

Όταν ήταν στην κυβέρνηση ή στο Δημοτικό ή Περιφερειακό θώκο προωθούσαν την παράδοση της διαχείρισης των σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ, όταν ήταν αντιπολίτευση «διαφωνούσαν». Πήγαιναν μάλιστα και στα δικαστήρια, πρωτοστατούντων διαφόρων αριστερών και οικολόγων, και έτσι με τη βούλα των δικαστηρίων έκλεισε το Πλάτωμα για να ανοίξει η Αγ. Τριάδα, όπως και τώρα κλείνει ο Αγ. Βλάσης για να ανοίξει το Μεγαβούνι.

Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα

Τα εκατομμύρια ευρώ που δίνονται κάθε χρόνο στους σκουπιδοεργολάβους ωχριούν μπροστά στα 274 εκατομμύρια ευρώ για τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις και τα δεκάδες εκατ. ευρώ κάθε χρόνο εγγυημένη κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ για 28 χρόνια.

Γιατί ΣΔΙΤ σημαίνει πληρώνει ο λαός για να φτιάχνονται οι υποδομές, ξαναπληρώνει για τη χρήση τους για να έχει σίγουρα κέρδη ο καπιταλιστής. Όπως έγινε και γίνεται με το Μορέα. Πλήρωσε δις ευρώ ο λαός για να φτιαχτεί ο δρόμος, πληρώνει υπέρογκα διόδια και ο Μορέας εισπράττει και αποζημιώσεις κάθε χρόνο με βάση την εγγυημένη ποσότητα αυτοκινήτων που περνούν. 

Τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που βλέπουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια, αφού στα τέλη αποκομιδής των σκουπιδιών θα προστεθούν 80,5€ ο τόνος παράδοση στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ, συν τα μεταφορικά, συν τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, συν ΦΠΑ για όλα αυτά.

Υπάρχει φιλολαϊκή λύση

Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από Δημόσιο Κρατικό Φορέα, που θα παρέχει τα μηχανήματα, τις υποδομές, θα ακολουθεί πολιτικές μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση – κομποστοποίηση.

Το υπόλειμμα να θάβεται σε ΧΥΤΑ που με άκρως επιστημονικά κριτήρια θα χωροθετούνται και θα κατασκευάζονται.

Μόνο αν φύγει από τη μέση ο ιδιώτης καπιταλιστής, που νοιάζεται για την μεγιστοποίηση του κέρδους, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση που θα σέβεται την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων, το περιβάλλον. Θα δουλεύουν εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά και δικαιώματα, με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.