Επικαιροτητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία!

Διαψεύδει η Πυροσβεστική τα σενάρια εκκένωσης του Σοφικού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, για δεύτερη ημέρα, να καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.

Όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και σήμερα βρέθηκε επί τόπου-, η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα, δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα.

Στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων και εθελοντές πυροσβέστες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.