Επικαιροτητα

Τέλος χρόνου στην προστασία της α' κατοικίας

Τετάρτη ή Πέμπτη θα ψηφιστεί το πρόγραμμα «Γέφυρα» με την επιδότηση δόσης του στεγαστικού

Η 31η Ιουλίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για την προστασία της α' κατοικίας όπως αυτή μάς ήταν γνωστή μέχρι πρότινος. Η λειτουργία της πλατφόρμας για την κατάθεση της αίτησης διακόπτεται οριστικά στο τέλος του μήνα και πλέον παύει να υπάρχει απόλυτη προστασία για την α' κατοικία.

Από τις 3 Αυγούστου εκτιμάται πως θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα που αφορά την επιδότηση δανείου για την α' κατοικία στους «κορονόπληκτους» για διάστημα 9 μηνών. 

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» αναμένεται να ψηφιστεί Τετάρτη ή Πέμπτη και θα προβλέπει επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου όσων επλήγησαν από τον κορονοϊό.

Το ύψος του προγράμματος δεν θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Άλλωστε ήδη έγιναν σχετικές μετρήσεις και βρήκαν πως μέχρι και το τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις των πληγέντων από την πανδημία δεν ξεπερνούν τα 700 εκατ. Ωστόσο παραμένουν σε εξέλιξη οι διαδικασίες καθορισμού του πλαισίου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.