Επικαιροτητα

ΠΟΥ: Οι νέοι ευθύνονται για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού

Η νέα εξάπλωση της πανδημίας στην Ευρώπη έχει συγκεκριμένα αίτια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του Οργανισμού, "οι νέοι ευθύνονται για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, άρα σε αυτούς θα πρέπει κυρίως να στραφεί η εκστρατεία ενημέρωσης για την αποφυγή δεύτερου κύματος της πανδημίας".

 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC την Τετάρτη, ο Δρ Χανς Κλούχε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, είπε ότι τα αυξανόμενα κρούσματα μεταξύ των νέων Ευρωπαίων φαίνεται να έχουν οδηγήσει στην επάνοδο της πανδημίας σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα στη Γηραιά Ήπειρο.

 

Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, θα πρέπει οι αρχές να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα νεότερα μέλη κάθε κοινωνίας ώστε να περιοριστεί ξανά η εξάπλωση του ιού.

 

«Όλο και περισσότερες χώρες εμφανίζουν τοπικά ξεσπάσματα και επάνοδο των κρουσμάτων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για συνέπεια της ανθρώπινης συμπεριφοράς,» είπε ο Δρ Κρούχε.

(πηγή: BBC)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.