Επικαιροτητα

Κοντοζαμάνης: 9.000 τεστ καθημερινά στις πύλες εισόδου της χώρας

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή...

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή, σημειώνοντας πως γίνονται 9.000 δειγματοληπτικά τεστ καθημερινώς στις πύλες εισόδου της χώρας και οι ταξιδιώτες αυτοπεριορίζονται για ένα 24ωρο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για την απουσία μοριακού ελέγχου στο πύλη εισόδου της Κακαβιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πως αυτό είναι κλειστό για ταξιδιώτες.

Περνούν μόνο οι καθημερινά εργαζόμενοι στην γείτονα, αυτοί που έχουν δηλωμένη κατοικία στην χώρα μας και ομογενείς, καθώς δεν μπορεί να κλείσει η οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς θα ελέγχονταν καθημερινώς οι ίδιοι άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει και στην Κακαβιά συνολικά 2.000 έλεγχοι στις 11 και 12 Ιουλίου όπως και στις 14 και 15 Ιουλίου, σημειώνοντας πως όταν υπάρχουν περιπτώσεις που κρίνεται ότι και εκεί πρέπει να γίνουν έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται. Ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να μπορούν να διεξάγονται εκεί τα δείγματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υφυπουργός ανέφερε πως έχει ενισχυθεί και σε όλη την περίοδο της πανδημίας είχε σημαντική συμβολή στους ελέγχους που έγιναν.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.