Επικαιροτητα

ΕΑΚΚ Αρκαδίας: "Αξιολόγηση" των ημετέρων και των δικών μας παιδιών

Ανακοίνωση με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας.

Σε αυτή η Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών του νομού Αρκαδίας αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπορεί ο Ουμπέρτο Έκο κάποτε να έλεγε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, όμως η ανεκδιήγητη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη φρόντισε ο φετινός Αύγουστος να είναι γεμάτος νέα για τον χώρο της εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς ειδικότερα. 

Έτσι τις τελευταίες ημέρες  του Ιουλίου το υπουργείο κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση με την οποία καθαιρεί τους υπάρχοντες Δ/ντες εκπαίδευσης και προχωρά σε διορισμό στην ουσία νέων Δ/ντων εκπαίδευσης οι οποίοι θα κριθούν χωρίς συγκεκριμένα-μοριοδοτούμενα κριτήρια από διορισμένο πενταμελές Συμβούλιο Επιλογής πετώντας ταυτόχρονα έξω τους αιρετούς . 

Δηλαδή το διορισμένο από την Υπουργό συμβούλιο θα εισηγηθεί και η Υπουργός θα αποφασίσει για την τοποθέτηση προσωρινών Δ/ντων Εκπαίδευσης (γιατί δεν τους διόριζε απευθείας ;). 

Οι αιτήσεις είναι έως 6/8 και η τοποθέτησή τους σύμφωνα με πληροφορίες μας θα γίνει στις 17/8 . Επίσης θα αλλάξουν και τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΔΕ πλην των αιρετών. Ο νέος/α προσωρινός/η προϊστάμενος/η θα εισηγηθεί για την συμπλήρωση του ΠΥΣΔΕ δύο νέα διορισμένα μέλη με τα αναπληρωματικά τους. 

Τα νέα αυτά μέλη σύμφωνα με την τροπολογία θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά Δ/ντες σχολικών μονάδων.  Η Δεξιά αντιμετωπίζοντας το κράτος ως λάφυρο που πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των «νόμιμων» ιδιοκτητών του επιφέρει με την απόφαση αυτή χτύπημα όχι μόνο σε ένα στοιχειώδες κεκτημένο των προηγούμενων ετών αλλά και στο Κράτος Δικαίου, γυρίζοντάς μας πίσω σε σκοτεινές εποχές.  

Αυτή είναι η «Αξιολόγηση» που ετοιμάζουν! Των «ημέτερων» και των «δικών μας παιδιών»! Να μην έχει κανείς αυταπάτες!

Σαν να μην έφτανε αυτό με εσωτερικό έγγραφο (εγκύκλιος 102027/ΓΔ5/30-7-2020)  προς τις Περιφέρειες και Δ/νσεις το Υπουργείο ζητά από τα ΠΥΣΔΕ όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου ( λειτουργικές υπεραριθμίες, τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά , αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ , συμπληρώσεις ωραρίου) να γίνουν έως τις 14/8!!!!!!!!! Δηλαδή καλούν τους Δ/ντες Εκπαίδευσης  και προέδρους των ΠΥΣΔΕ και τα διορισμένα μέλη που θα καθαιρέσουν στις 16/8 να ολοκληρώσουν τις εκατοντάδες υπηρεσιακές μεταβολές που κάθε χρόνο γίνονταν τον Σεπτέμβριο ( σε κάθε ΠΥΣΔΕ) με ανοιχτά σχολεία και πραγματικά νούμερα έως τις 14/8. 

Και αφού ολοκληρώσουν τη δουλειά να έρθουν οι καινούργιοι -προσωρινοί που θα ασχοληθούν με πιο σοβαρά ζητήματα ( αξιολογήσεις κλπ).Κι όλα αυτά κόντρα σε κάθε λογική , με κλειστά σχολεία , με συναδέλφους σε άδεια , με Δ/νσεις χωρίς προσωπικό, χωρίς να έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι , χωρίς να  οριστικοποιηθούν τα τμήματα (οι μετεγγραφές των μαθητών, αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση, ολιγομελή τμήματα κ.ά.) και να διαπιστωθούν υπεραριθμίες ή ελλείψεις. 

Όπως επισημαίνει και η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, ούτε ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εργασιακό καθεστώς για τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός του ΥΠΑΙΘ είναι προφανώς  να δημιουργήσει μία επίφαση ετοιμότητας και άψογης λειτουργίας και να καταγράψει όσο το δυνατόν λιγότερα κενά. 

Καλούμε λοιπόν τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις συνεδριάσεις – παρωδία όπως απαιτεί το Υπουργείο. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.