Επικαιροτητα

Κλείδωσε ο Φ.Π.Α. στο 24%- Διαφορές στο αφορολόγητο

Συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές για αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24% από το 23%

 

Σε αύξηση του κανονικού συντελεστή από το 23% στο 24% συμφώνησαν, σύμφωνα με πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση, κυβέρνηση και δανειστές κατά τη σημερινή συνάντηση για τα δημοσιονομικά.

 

Η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το Euro2day, μεταδίδει συμφωνία συνολικά για το πακέτο των παραμετρικών παρεμβάσεων κυρίως στους έμμεσους φόρους με στόχο την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε ορίζοντα έως το 2018, αλλά και ουσιαστικές διαφορές για το θέμα του νέου αφορολογήτου ορίου.

 

Στο νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε προχθές σε διαβούλευση προβλέπεται μείωση του αφορολογήτου στα 9.100 ευρώ από 9.500 ευρώ σήμερα. Ακόμα και στις σημερινές συναντήσεις όμως καταγράφονται έντονες διαφωνίες.

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επιμένει σε προσγείωση του αφορολογήτου στα 8.182 ευρώ ενώ η πλευρά της Κομισιόν, σε μια απόπειρα συμβιβασμού προκρίνει σταδιακή μείωση του αφορολογήτου στα επίπεδα που προτείνει το ΔΝΤ έως το 2018. 

 

Συγκεκριμένα, για φέτος η πρόταση είναι για αφορολόγητο 9.100 ευρώ (όπως προβλέπει και το κυβερνητικό νομοσχέδιο) για τα εισοδήματα του 2017, το αφορολόγητο συρρικνώνεται με βάση αυτή την προσέγγιση της Κομισιόν στα 8.640 ευρώ (η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ μειώνεται σε 1.900 ευρώ) και για τα εισοδήματα του 2018 θα ισχύσει αφορολόγητο 8.182 ευρώ (κάτι που σημαίνει νέο ψαλίδι στην έκπτωση φόρου στα 1.800 ευρώ).

 

 ΠΗΓΗ: real.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.