Επικαιροτητα

Αυξάνονται οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Μέσω ΕΕΤΑΑ

Περισσότερες θέσεις μπορούν να δεχθούν οι Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί παιδιών που έχουν voucher από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ σύμφωνα με την τροποποίηση της ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2020-2021, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020»

Η αλλαγή έγινε καθώς παρατηρήθηκε ότι οι θέσεις στις δομές δεν μπορούσαν να καλύψουν όλα τα παιδιά και οι μητέρες δεν μπορούσαν να βρουν θέση στην περιοχή που μένουν.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ αυξάνεται από το 70% στο 90% η δυναμικότητα των δομών ( Α1, Α2, Β1, Β2, Β3) βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και για προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας για βρέφη από 8 μηνών ως και 2,5 ετών και προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι ένας παιδικός σταθμός με 100 θέσεις θα μπορεί με την τροποποίηση να πάρει 90 παιδιά και όχι 70 που ανέφερε η αρχική ΚΥΑ. Έτσι οι μητέρες θα έχουν περισσότερες επιλογές καθώς οι θέσεις πλέον είναι περισσότερες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.