Επικαιροτητα

Mεταναστευτικό: Εικόνες ντροπής στη Μόρια

To ρεπορτάζ του BBC παρουσιάζει μια εφιαλτική εικόνα από το κατεστραμμένο Κέντρο Υποδοχής στο νησί της Μυτιλήνης.

Παράλληλα, χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου που αναφέρεται στο πως καταστράφηκε το κέντρο υποδοχής της Μόριας, αναφέρει πως:

Δεν είναι ξεκάθαρο πως ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, αλλά ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτική πολιτικής, Νότης Μηταράκης, είπε πως "τα γεγονότα στη Μόρια ξεκίνησαν από τους αιτούντες άσυλο εξαιτίας της επιβληθείσας καραντίνας". Μερικοί από τους 35 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό covid-19, αρνήθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, να απομονωθούν μαζί με τις οικογένειές τους.

Ο κ. Μηταράκης, ωστόσο, δεν είπε πως οι πυρκαγιές ήταν εσκεμμένες με σκοπό να καταστραφεί το Κέντρο Υποδοχής.

Ο Μιχάλης Φρατζέσκος, Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, είπε στην ΕΡΤ πως οι πυρκαγιές ήταν "προμελετημένες". Οι σκηνές των μεταναστών, είπε, ήταν άδειες και οι εμπρηστές εκμεταλλεύτηκαν τους ισχυρούς ανέμους.

Μερικοί μετανάστες είπαν στο BBC της Περσίας πως η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και Ελληνικών δυνάμεων στο κέντρο υποδοχής. Αρκετοί κατηγόρησαν "Έλληνες ακροδεξιούς" για τη φωτιά, μετά την ανακοίνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, και πήραν φωτογραφίες που σύμφωνα με όσα είπαν έδειχναν κάνιστρα που χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν τις φλόγες. (μετάφραση: arcadia 938.gr)

(φωτογραφία του πρακτορείου Reuters)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.