Επικαιροτητα

Ο Κ. Τζιούμης ποστάρει για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

"Πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας και να αγαπάτε την καρδιά σας!", σημειώνει ο δήμαρχος Τρίπολης.

Ο γιατρός Κώστας Τζιούμης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που εορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα:

Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός και ο πιο δυνατός μυς στο σώμα μας που χτυπά αδιάκοπα, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. 

Αποτελεί ζωτικό όργανο για την κυκλοφορία του αίματος και ως εκ τούτου θα πρέπει να την προσέχουμε περισσότερο από όλα! 

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς έχει καθιερωθεί από το 1999, έπειτα από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

Στην Ελλάδα, διατρέχουμε αρκετά υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς ο τρόπος διατροφής και ζωής δεν ενθαρρύνει την καλή υγεία αυτού του ζωτικής σημασίας οργάνου. Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι όλα απειλές για την καρδιά μας. 

Σας παροτρύνω να προσέχετε την υγεία σας, να την παρακολουθείτε, να περιορίσετε τις «κακές» συνήθειες, να αθλείστε τακτικά και να ακολουθείτε μια όσο το δυνατόν πιο σωστή διατροφή. 

Πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας και να αγαπάτε την καρδιά σας!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.