Επικαιροτητα

Ποιος θα αναλάβει Πλανητάρχης

Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει στις ΗΠΑ, με τον ασθενή Ντόναλντ Τραμπ να έχει βάλει τη χώρα σε ένα διαφορετικό μονοπάτι εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό όπως και η σύζυγός του Μελάνια, νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, με την πορεία της κατάστασης της υγείας του να κρίνει ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές ως Πλανητάρχης.

Ο Τραμπ έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει προσωρινά τα ηνία στον αντιπρόεδρό του, τον Μάικ Πενς, εφόσον δεν είναι πλέον σε θέση να ασκεί κανονικά τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματός του, μια πιθανότητα που προβλέπεται στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Η τροπολογία αυτή υιοθετήθηκε το 1967, μετά τη δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και περιγράφει σε τέσσερα άρθρα πώς γίνεται η μεταβίβαση της εξουσίας στην περίπτωση παραίτησης του προέδρου, θανάτου, καθαίρεσης ή προσωρινής ανικανότητας του ενοίκου του Λευκού Οίκου. Αυτή η τελευταία περίπτωση θα μπορούσε να αφορά τον Τραμπ, εφόσον η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθεί, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.