Επικαιροτητα

To πρώτο 6μηνο του '21 η μελέτη για το τρένο στην Τρίπολη

Τι αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε στη Βουλή από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ.

Μέσα στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους αναμένεται να προκύψουν απτά στοιχεία σχετικά με το ενδεχόμενο να... ξανασφυρίξει το τρένο και στην Τρίπολη!

Αυτό προκύπτει από το  ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε στη Βουλή, κατά την ακρόαση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, όπου περιγράφονται βήμα-βήμα οι ενέργειες που έχουν γίνει με στόχο την "αναβίωση" του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα metaforespress.gr ο ΟΣΕ θέλει πρωτίστως να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του έργου το οποίο όλα δείχνουν πως θα αξιοποιηθεί, εκτός από τοπικές μετακινήσεις και για τουριστικούς λόγους και στο πλαίσιο αυτό έχει προβεί στα ακόλουθα:

Α. Προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αναβάθμισης και επισκευής της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κατάκολου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 3.400.100 ευρώ (υπογραφή σύμβασης εντός Οκτωβρίου).

Β. Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένεται η προκήρυξη του έργου «Αναβάθμιση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο», με σκοπό την επαναλειτουργία της. Το έργο είναι προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ (συγχρηματοδότηση από Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Γ. Κάτω Αχαΐα – Πύργος: Ολοκλήρωση μελετών τον Νοέμβριο του 2020 και άμεση προκήρυξη του έργου «Αναβάθμιση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής», με σκοπό την επαναλειτουργία του Πάτρα – Πύργος. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ΠΔΕ και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 16.000.000 ευρώ.

Δ. Σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου: Το μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Καλό Νερό είναι ανενεργό από το 2010. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα υπάρχει μελέτη αξιοποίησής του.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.