Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: Καμπανάκι για 22 περιοχές

Ποιες είναι στο κόκκινο...

Σε κόκκινο συναγερμό πλέον η Κοζάνη καθώς η αύξηση των κρουσμάτων, έφερε έκτακτα περιοριστικά μέτρα ανεβάζοντας στο επίπεδο 4 την περιοχή από άποψη υγειονομικού συναγερμού. Ποιες άλλες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο.

Καμπανάκι κινδύνου μετά και το lockdown στην Κοζάνη, η οποία είναι πλέον η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που «πάτησε» το επίπεδο 4.

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Αττική, που καθημερινά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και ακόμα 22 περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το επίπεδο 4.

Χθες, η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων κατέγραψε επιπλέον 18 κρούσματα. Η Καστοριά αποτελεί, επίσης, μια περιοχή με αυξητικές τάσεις στις νέες μολύνσεις που δηλώνει. 

Σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο “πορτοκαλί”, δηλαδή ένα επίπεδο πριν το lockdown που επιβλήθηκε στην Κοζάνη, η Αττική διατρέχει μεγάλο κίνδυνο λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Βέβαια, η Αττική έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που τη διαφοροποιούν σε σχέση με μικρότερες πόλεις και δεν θεωρείται εύκολο να «πατήσει» στο επίπεδο 4.

Συνολικά 22 περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του υγειονομικού συναγερμού με βάση τα τωρινά δεδομένα – υπενθυμίζεται ότι ο Χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 14 ημέρες.

Πρόκειται για τις: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, βόρειος τομέας Αθηνών, δυτική Αττική, δυτικός τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα – Κύθνος, Κεντρικός τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, νότιος τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος και Τρίκαλα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.