Επικαιροτητα

Υψηλότερα όρια ενίσχυσης στη μεταλιγνική Μεγαλόπολη ζητεί η Περιφέρεια

Τι συζητήθηκε κατά την 9η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου η 9η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν και ο καθορισμός των ορίων ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που προτίθενται να επενδύσουν στις δύο παραπάνω περιοχές, τα οποία προτάθηκε αρχικά όσον αφορά την περιοχή της Μεγαλόπολης να είναι 40% για μεγάλες επιχειρήσεις, 50% για μεσαίες και 60% για τις μικρές, ωστόσο από την πλευρά της Περιφέρειας διατυπώθηκε η άποψη ότι τα εν λόγω όρια θα πρέπει να γίνουν 60%, 70% και 80% αντίστοιχα -κάτι που διεφάνη ότι αντιμετωπίζεται θετικά κατ’αρχάς.

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπως αναφέρει επίσημη ενημέρωση, δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι θετική όσον αφορά το μεγάλο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ, για τους ανέργους και για την εξειδίκευση στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Παράλληλα, ενημέρωσε την Επιτροπή για την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την ΕΕΤΑΑ, όπως επίσης και για τις ενέργειες που έχει αναλάβει για την όσο το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκατάσταση επενδυτών στην περιοχή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.