Επικαιροτητα

Κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές: Κανονικά το delivery τη νύχτα

Τι είναι τα Mask breaks που ζητάει το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα για την προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε στο χθεσινό μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτον, στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, δηλαδή τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους.

Έτσι γίνεται κατανοητό και σύμφωνα και με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κανονικά θα γίνεται η διανομή φαγητού κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας 00:30 έως 5:00. Οι εργαζόμενοι στο delivery θα είναι ωστόσο υποχρεωμένοι να έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους.

Mask breaks θέλει το Υπουργείο Παιδείας

Και στα σχολεία στις περιοχές 3 και 4 με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, θα ισχύσει το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε εξωτερικού χώρους.

Έτσι οι μαθητές θα κληθούν να φορούν μάσκες και στα διαλείμματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο παιδείας ζητά από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας. Όπως επισημαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο για μικρά παιδιά να φορούν 7- 8 ώρες μάσκες συνεχώς και ζητούν περισσότερα διαλείμματα μάσκας.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.