Επικαιροτητα

Δ. Τρίπολης: Παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός σε 20 παιδιά ρομά

Συνέργεια της Περιφέρειας, του δήμου και αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 20 παιδιών ρομά διενεργήθηκε χθες Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τζίβα του Δήμου Τρίπολης.

Η πιο πάνω δράση, τον συντονισμό της οποίας είχε ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, με υπεύθυνη επιστημονικά την παιδίατρο Βασιλική Παπαντώνη. 

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας ‘Υγεία για όλους’”.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλαν η υπεύθυνη του προγράμματος “Υγεία για Ολους” Ελένη Σωτηροπούλου, ο Δήμος Τρίπολης με την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου, ο εκπρόσωπος της κοινότητας Τζίβα Δημήτριος Σκλήφας, η επιτελική συντονιστική δομή κοινωνικής ένταξης, καθώς επίσης το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Ανάλογες ολοκληρωμένες ιατρικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με πιο άμεση αυτή στο Λεωνίδιο, αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Ο εμβολιασμός είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική ως προς το κόστος μέθοδος προστασίας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νηπίων και παιδιών, από ορισμένες μολυσματικές ασθένειες. Ολες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εφαρμόζουν πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο συνιστά τα εμβόλια που πρέπει να γίνονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την δημόσια υγεία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό και ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια που είναι απαραίτητα για την προστασία του παιδιού.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.