Επικαιροτητα

Τρίπολη: Μεγάλο το ποσοστό της συμμόρφωσης με τα νέα μέτρα

Tρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, πρώτη μέρα εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων κατά της πανδημίας και στην Τρίπολη.

Η εικόνα της πόλης άλλαξε, καθώς μεγάλο ποσοστό των πολιτών που κινήθηκε στο κέντρο, χρησιμοποιούσε μάσκα ατομικής προστασίας σ' εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Οπωσδήποτε, υπήρξαν και "παρατράγουδα", καθώς αρκετοί Τριπολίτες επιμένουν να τοποθετούν τη μάσκα λανθασμένα, ενώ και κατά την έξοδο μαθητών από σχολική μονάδα, μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πως πολλοί μαθητές είχαν, ουσιαστικά, αφαιρέσει τη μάσκα- προφανώς, κουρασμένοι από την πολύωρη χρήση της.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να επισημάνουμε πως παρατηρούνται "δυσλειτουργίες" ή ελλιπής μέριμνα, όσον αφορά την αντιμετώπιση συνωστισμών που συμβαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και δεν έχει καταστεί δυνατό ν' αποφευχθούν λόγω της μη επαρκούς πρόνοιας για την διεύρυνση της εξ αποστάσεως παροχής υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, η Τρίπολη δεν έχει, ακόμα, "δοκιμαστεί" ιδιαίτερα από την πανδημία- καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περιορισμένα- και, κατά το δεύτερο "κύμα" της τελευταίας, η αρκαδική πρωτεύουσα βρίσκεται προς ώρας σε καθεστώς "επιτήρησης".

Από την άλλη πλευρά, αρχίζει, σιγά σιγά, και στην Αρκαδία η εθελούσια αναστολή κάποιων δραστηριοτήτων που είχαν "επανέλθει" μετά το εαρινό "lockdown", δραστηριότητες οι οποίες έχουν ήδη ανασταλεί στις "γκρίζες", "κόκκινες" και "πορτοκαλί" περιοχές.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.