Επικαιροτητα

Επιστολή Νίκα στην ΠΕΔ για την "Πελοπόννησος Α.Ε."

Ζητεί την επίσημη τοποθέτησή της για το "αύριο" της εταιρείας.

Να πάρουν θέση σχετικά με το θέμα της "Πελοπόννησος" Α.Ε. ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απευθύνει προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

"Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ), η οποία μαζί με την Περιφέρεια είναι μέτοχος της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., θα πρέπει -εν πάση περιπτώσει- να ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά το μέλλον της Α.Ε.” σημείωσε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που απέστειλε την επιστολή προς τα μέλη της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Η εν λόγω επιστολή απεστάλη από τον περιφερειάρχη εν όψει της εξ αναβολής σύγκλησης, μεθαύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εν λόγω Α.Ε. στην οποία φαίνεται να υπάρχει και επιπλέον έλλειμμα -περί τις 500.000 ευρώ-, πέραν του ελλείμματος των 1,3 εκ. το οποίο έχουν διαπιστώσει οι ορκωτοί λογιστές και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης, στην επιστολή του προς τα μέλη της ΠΕΔ Πελοποννήσου σημειώνει τα εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"1. Οπως ασφαλώς γνωρίζετε, η “Πελοπόννησος” Α.Ε. ιδρύθηκε και λειτουργούσε από το 2007 με μετόχους τη Ν.Α. Αρκαδίας κατά 50% και την ΤΕΔΚ N. Αρκαδίας κατά 50%, και στη συνέχεια λειτουργεί με το διάδοχό της σχήμα, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου με τα ίδια ποσοστά και με σκοπό κυρίως αναπτυξιακό.

Κατά τον πρόσφατο έλεγχο για τη χρονική περίοδο 2017 – 2019, διαπιστώθηκε από τους ορκωτούς λογιστές (είναι οι ίδιοι μία εξαετία), και στη συνέχεια από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η ύπαρξη διαχειριστικού ελλείμματος 1.311.689,73 ευρώ. Οι δύο παραπάνω εκθέσεις έχουν κοινοποιηθεί στα γραφεία της ΠΕΔ, όπου μπορείτε να τις αναγνώσετε.

Υστερα από τα παραπάνω, πρέπει να γίνουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κινήσεις από τους δύο μετόχους, δηλαδή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕΔ Πελοποννήσου. Οι προβλεπόμενες από τον νόμο κινήσεις είναι, η αναστολή λειτουργίας της Α.Ε. ή η κάλυψη του ελλείμματος του 1.311.689,73 ευρώ εξ ημισείας των δύο μετόχων.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή διεκδικήσεις προς την “Πελοπόννησος” Α.Ε., τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από δήμους και ιδιώτες.

Υστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε να έχουμε τη συλλογική έκφρασή σας περί του πρακτέου και κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο. Σημειώνουμε, ότι καταρχήν δεν επιθυμούμε τη μεταβολή στο μετοχικό κεφάλαιο (50% Περιφέρεια Πελοποννήσου, 50% ΠΕΔ Πελοποννήσου), αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμάς. Οπως ασφαλώς γνωρίζετε, την προσεχή Πέμπτη 5/11, γίνεται η εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων για το συγκεκριμένο θέμα, όπου πρέπει να εκφραστεί και η δική σας άποψη".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε την επιστολή Νίκα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.