Επικαιροτητα

Ψηφιακό Μουσείο Καλαμάτα 1821

 Φιλοξενείται σε ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου στην πόλη της Καλαμάτας.

Εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν για το «Ψηφιακό Μουσείο ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821», το οποίο αποτελεί παραδοτέος του Ερευνητικού Προγράμματος «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας» και συνίσταται από την ερευνητική κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής φορέας), την ΦΑΡΙΣ Κ.Ε. και την VIEWMASTER Films A.E.

Το Ψηφιακό Μουσείο το οποίο αποτελεί το πρώτο του είδους του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φιλοξενείται σε ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου στην πόλη της Καλαμάτας, και συμβάλλει στην ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε θέματα ιστορικής έρευνας και εικονικής περιήγησης.

 Το έργο αποτελεί προϊόν ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συμβάλλει τόσο στους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, όσο και στο μέλλον αναφορικά με την ιστορική μνήμη της περιόδου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.