Επικαιροτητα

"Πλαφόν" στις εξετάσεις για κορωνοϊό βάζει η Κυβέρνηση

Σαράντα ευρώ για το μοριακό τεστ και δέκα για το "rapid" θα είναι οι ανώτερες δυνατές τιμές.

«Μέλημά μας η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Τώρα που το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, οφείλουμε να βρεθούμε μπροστά, σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» που παρατηρούνται, είπε ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση την Παρασκευή.

Όπως είπε, άμεσα θα κατατεθεί τροπολογία που θα επιτρέπει στον υπουργό Ανάπτυξης, να ορίσει ανώτατες τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες για την δημόσια υγεία και τα συμφέροντα των πολιτών.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα τίθενται οι ανώτατες τιμές για τα παραπάνω. 
 
Ωστόσο, προξενεί εντύπωση το γεγονός πως, ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει εξαπλωθεί σ' ολόκληρη τη χώρα καθιστώντας επιτακτικότερη την ανάγκη "ελέγχου" του συνολικού πληθυσμού, δεν προβλέπονται δωρεάν εξετάσεις κορωνοϊού για κάποιες, τουλάχιστον, ειδικές ομάδες του κοινωνικού συνόλου. Είναι δεδομένο πως για τους ανέργους, για παράδειγμα, δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό τα 40 ευρώ- εφόσον, φυσικά, συμμορφωθούν τα διαγνωστικά κέντρα του ιδιωτικού τομέα με την κυβερνητική απόφαση.

Οι ανώτατες τιμές ορίζονται ως εξής:

  • Για μοριακό έλεγχο ορίζονται τα 40 ευρώ
  • Για ταχείας δοκιμασίας τεστ ανίχνευσης του ιού - τα rapid test ορίζονται τα 10 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.