Επικαιροτητα

Επανιδρύεται η Δημοτική Αστυνομία, έρχονται προσλήψεις

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας (όπου έχει καταργηθεί) και η ενίσχυσή της στους δήμους που έχει διατηρηθεί, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το υπουργείο στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Την πρωτοβουλία για τη Δημοτική Αστυνομία κοινοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τους Γραμματείς και σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, κατά την τηλεδιάσκεψη, που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, τέθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα χρήματα που διεκδικεί το ΥΠΕΣ γι’ αυτό το σκοπό, θα διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων. Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε πως στις ημέρες της καραντίνας, ο συγκεκριμένος θεσμός συνέβαλε, καθοριστικά, στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19.

Το Υπουργείο, για να διευκολύνει αυτήν την προσπάθεια, σε συννενόηση με τους Δήμους, έχει προκρίνει τη δυνατότητα, στην παρούσα φάση της υγειονομικής κρίσης, να αξιοποιούν και διοικητικό προσωπικό για κάποιες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να είναι πιο ελεύθεροι για την άσκηση του ελεγκτικού τους έργου.

Η ψηφιακή συνάντηση του κ. Θεοδωρικάκου με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ, διήρκησε περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να αποτιμούν με θετικό πρόσημο το έργο της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών τους 17 μήνες που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο «τιμόνι» της χώρας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.