Επικαιροτητα

Μεγαλόπολη: Με επιτυχία η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη  26 Νοεμβρίου  2020 και την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020  πραγματοποιήθηκαν  δωρεάν διανομές τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στον χώρο της λαϊκής αγοράς Μεγαλόπολης. 

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω κοινωνικών συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Από την 1η Ιουνίου 2017 οι δικαιούχοι του προγράμματος Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) είναι εκάστοτε αυτοδίκαια οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) το οποίο για το Δήμο Μεγαλόπολης χειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη».

Η υποδειγματική συνεργασία του προσωπικού του Νομικού Προσώπου με την εταιρεία διανομής και τους δικαιούχους του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την καθόλα άριστη αποπεράτωση των διανομών οι  οποίες αφορούσαν η μεν πρώτη 268 οικογένειες η δε δεύτερη 274 από τις οποίες ήλθαν και παρέλαβαν σχεδόν όλες. 

Τα προϊόντα που μοιράστηκαν ήταν:

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

ΦΑΚΕΣ

ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ

ΦΕΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ -ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΜΗΛΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ

ΣΑΜΠΟΥΑΝ

ΣΑΠΟΥΝΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ 

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

ΡΥΖΙ

ΦΑΣΟΛΙΑ

ΑΛΕΥΡΙ

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε αυτή η προσφορά τροφίμων αποτελεί σημαντικότατη κοινωνική και οικονομική  υποστήριξη των συνανθρώπων μας που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Οι ενέργειες των υπευθύνων του Νομικού Προσώπου, ο σωστός συντονισμός της υπηρεσίας  με τον επικεφαλής εταίρο  Δήμο Τρίπολης και η άψογη συνεργασία τους, οδηγούν στην συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος στο Δήμο μας  και μάλιστα με τακτικές διανομές στο άμεσο μέλλον για τις οποίες θα υπάρχουν πάντα σχετικές ανακοινώσεις και ενημέρωση με sms στα τηλέφωνα των δικαιούχων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.