Επικαιροτητα

Σε μοντέλο ΕΣΔΝΑ και η Πελοπόννησος;

Τι συζήτησε ο Π. Νίκας με τον υπόλοιπους Περιφερειάρχες και τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας- υπό τον συντονισμό του Μανώλη Γραφάκου, γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, παρουσία και του αρμόδιου για το Περιβάλλον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, σημαντική πλειονότητα των περιφερειαρχών συγκλίνουν σε έναν τρόπο διαχείρισης ανάλογο με αυτόν που εφαρμόζει στην Αττική ο ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Ο ΕΣΔΝΑ, σημειώνεται, είναι ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων για το σύνολο των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο μετέχουν η μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής και υποχρεωτικά όλοι οι δήμοι του νομού.

Σκοπός του Συνδέσμου, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, είναι “η προσωρινή αποθήκευση, η επεξεργασία, η μεταφόρτωση, η ανακύκλωση και η εν γένει αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων, η λειτουργία σχετικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και η αποκατάσταση υφισταμένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ) εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.