Επικαιροτητα

Γιαννακούρας: Κύριε Νίκα πολλά λόγια και από ουσία τίποτα

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας για όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Π. Νίκας.

Όταν ανακοινώνεται γενικά μία συνέντευξη τύπου περιμένει κανείς να ακούσει κάτι σημαντικό ή κάτι που πρώτη φορά ανακοινώνεται και ενδιαφέρει τους πολίτες σε πρακτικό επίπεδο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό δεν ισχύει, αντίθετα έχουν καταντήσει οι συνεντεύξεις τύπου αλλά και οι κάθε είδους ανακοινώσεις και δελτία τύπου καθώς και οι φωτογραφίες επί παντός επιστητού αντί έργων,  που δημοσιεύονται, ανούσιες και ανιαρές.

Το ίδιο και απαράλλαχτο σκηνικό είχαμε και στην τελευταία εορταστική συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη, που αναφέρθηκε στα αποτελέσματα συναντήσεών του με Υπουργούς στην Αθήνα.

Πολλά λόγια και από ουσία τίποτα.

Εγώ θα αναφερθώ στα θέματα και στα έργα που ανακοίνωσε στην Αρκαδία και μάλιστα με πολύ στόμφο.

1.Διοικητήριο στην ΥΕΒ. Μετά το φιάσκο για τη δημιουργία Διοικητηρίου στο στρατόπεδο της Τρίπολης, που κατ’ επανάληψη είχε ανακοινώσει, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπέγραψε ο στρατηγός, ανακοίνωσε ο Υπουργός», σειρά τώρα έχει πάρει σε κάθε συνέντευξη τύπου, η τυπική ανανέωση παραχώρησης του οικοπέδου της ΥΕΒ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μεγάλη επιτυχία. Σπουδαίο γεγονός. Θα δούμε πόσες φορές ακόμα θα ανακοινωθεί.

2.Στέγη οικίας Δημητρακόπουλου (μεγάλος Νομικός και Υπουργός από την Καρύταινα). Εδώ μας ανακοίνωσε ότι προχώρησε προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή στέγης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθότι το κτίριο ανήκει στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. κ. Περιφερειάρχα αν δεν το ξέρατε, δεν ρωτάγατε. Η στέγη συνχρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και το Σύλλογο Καρυτινών Αθηνών, αδειοδοτήθηκε επί θητείας μου από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και έχει τελειώσει εδώ και δύο μήνες περίπου. Έχω δεχθεί δε και ευχαριστίες από πολλούς Καρυτινούς για το έργο και για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και φωτογραφίες από την έτοιμη στέγη του κτιρίου.

3. Στεγανοποίηση στέγης Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ένα έργο ενταγμένο με 500.000,00 ευρώ από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και κατορθώσατε μετά από 1,5 χρόνο να υπογράψετε για την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού, καθότι  και το κτίσμα αυτό ανήκει στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και

4.Παράκαμψη Λαγκαδίων. Ένα έργο που όλοι το θέλουμε, όλοι το προσπαθήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για την κατασκευή του. Έχω πει, πολλές φορές, με πλήρη γνώση και εμπειρία εννέα ετών, ότι το έργο αυτό θα κατασκευαστεί όταν ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εσείς σε κάθε ευκαιρία με ελαφρά την καρδία απευθύνεστε στους πολίτες και ιδιαίτερα στου αγαπητούς μου Γορτύνιους, προσπαθώντας, δίνοντάς τους ψεύτικες ελπίδες,  να τους χαϊδέψετε τα αυτιά, αλλά στην ουσία τους κοροϊδεύετε.

Πριν κάποιους μήνες ανακοινώσατε με πολύ σιγουριά, λέγοντας την αγαπημένη σας φράση «διαβεβαιώνω» ότι το έργο θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που διαψεύστηκε μετά από λίγο καιρό από το στόμα του ίδιου του Υπουργού Υποδομών Κ.Καραμανλή στη Βουλή.

Μετά από λίγο διάστημα ανακοινώσατε και πάλι λέγοντας «διαβεβαιώνω» πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, τα οποία είναι να δοθούν ως «αντίδωρο» στη Μεγαλόπολη, για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Τι δουλειά άραγε μπορεί να έχει «ο φάντης με το ρετσινόλαδο». Τα χρήματα αυτά, όταν και αν έρθουν (διατηρώ τις επιφυλάξεις μου) πρέπει να κατευθυνθούν προς τις πληττόμενες περιοχές.

Αφού μάλλον καταλάβατε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αυτή η χρηματοδότηση, πάνω στην απελπισία σας και στην προσπάθεια σας να συνεχίσετε το παραμύθι, ανακοινώσατε στην τελευταία συνέντευξή σας, λέγοντας πάλι το γνωστό και αγαπημένο σας «διαβεβαιώνω», πως το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ξέρετε όμως πολύ καλά και αυτό έχει δείξει και η εμπειρία μας ότι για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ, πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά και κυρίως να έχει ανταποδοτικότητα ως έργο.

Μακάρι να διαψευστώ. Θα χαρώ πρώτα εγώ, αλλά όταν λέμε τη λέξη «διαβεβαιώνω», θα πρέπει να είμαστε σίγουροι και να μην δίνουμε ψεύτικες ελπίδες στους κατοίκους της περιοχής.

Φθάνει πια κ.Νίκα. Μας έχετε κουράσει. Ασχοληθείτε λίγο με την ουσία. Προχωρήστε τα έργα που έχουμε αφήσει και τα οποία είναι ενταγμένα και με εξασφαλισμένες πιστώσεις από διάφορα προγράμματα. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Στο τέλος θα κριθείτε για τα έργα σας και όχι για τα λόγια σας.

Καλή Χρονιά και καλά έργα!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.