Επικαιροτητα

Κελλάρης για κατολίσθηση στον Ισθμό: Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η νέα κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 15/1/2021 στα πρανή της διώρυγας Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η λειτουργία της, επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, για την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου περιοδικής συντήρησης και απαραίτητων τεχνικών έργων, δεκάδες χρόνια τώρα.

Επιβεβαιώνονται επίσης οι εκτιμήσεις μας πως οι όποιες παρεμβάσεις αποκατάστασης αποφασίζονται, χωρίς να βασίζονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία της διώρυγας, βάζοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την ζωή εργαζομένων και όσων διέρχονται από αυτήν. 

Από καθαρή τύχη από τη νέα κατολίσθηση όπως και αυτές που σημειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβρη δεν θρηνήσαμε θύματα, κάτι που έγινε δυστυχώς τον περασμένο Απρίλη όταν ένα νέο παιδί με τραγικό τρόπο έχασε την ζωή του παίζοντας, όταν έπεσε από ύψος στη διώρυγα λόγω έλλειψης περίφραξης και μέτρων προστασίας.

Επειδή το πρόβλημα είναι τεράστιο και μπορεί να οδηγήσει σε νέες τραγωδίες, είναι επιτακτική η ανάγκη να εκπονηθούν άμεσα ολοκληρωμένες μελέτες, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα για την  πλήρη αποκατάσταση ασφαλούς λειτουργίας με ταυτόχρονη λήψη ουσιαστικών μέτρων  προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως αυτά τα έργα και για όσο διάστημα τυχόν απαιτηθεί να μείνει κλειστή η διώρυγα,  το κράτος να διασφαλίσει τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα όλου του προσωπικού. 

Και επειδή η πείρα από αντίστοιχες περιπτώσεις συνειδητής απαξίωσης τέτοιων υποδομών είναι μεγάλη, καλούμε κυβέρνηση και λοιπούς «καλοθελητές» να βγάλουν ακόμα και από το πίσω μέρος του μυαλού τους, κάθε πιθανό «σχέδιο σωτηρίας», δηλαδή παραπέρα ιδιωτικοποίησης της διώρυγας, καθώς και τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για «παν ενδεχόμενο», να προασπίσουν την δουλειά και τα δικαιώματα τους!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.