Επικαιροτητα

Τρίπολη: Πανό αλληλεγγύης για τον Δ. Κουφοντίνα (photos)

Αναρτήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Ως δράση αλληλεγγύης στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αναρτήσαμε τη Δευτέρα 22/02 πανό σε κεντρικό πεζόδρομο της Τρίπολης. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται από τις 8/1 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ο νόμος 4760/2020 που έχει θεσπιστεί για την περίπτωσή του. 

Σήμερα, 46 μέρες μετά, η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει το δικαίωμα του απεργού πείνας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος προχωρά πλέον και σε απεργία δίψας.

"Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας. 

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή."

Δημήτρης Κουφοντίνας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.