Επικαιροτητα

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατά του Διευθυντή Β/βάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας

Στο επίκεντρο η μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αναφέρει:

Είναι άδικη και απαράδεκτη η στάση του Διευθυντή Β/βάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας να μην σεβαστεί την απόφαση (συντριπτική πλειοψηφία) του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης για να μην μετατραπεί το σχολείο τους σε Πρότυπο ή Πειραματικό. 

Η μετατροπή αυτή θα επιφέρει άμεσα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών (άρση της οργανικότητας) αλλά και κατηγοριοποίηση, δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων. Ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δε θα πρέπει να υποβαθμίζεται στην «εκπαίδευση των λίγων άριστων μαθητών», αλλά να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση. 

Η εμμονή της Διοίκησης να συνεχίζει τον εμπαιγμό και τα ήξεις αφήξεις  απέναντι στους συναδέλφους είναι καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ερωτηματικά όμως προκαλεί και η στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ (στελέχους της ΔΑΚΕ) που χωρίς να έχει καμία δέσμευση  και κανένα εχέγγυο ότι θα πάρει πίσω ο Προϊστάμενος αυτή του την απόφαση, δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα στις 8 το πρωί στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε για αυτό το θέμα. 

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και να οργανώσουν τον αγώνα τους για οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, προσπερνώντας «τρικλοποδιές εχθρών και φίλων». Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.