Επικαιροτητα

Άνοιγμα σχολείων μετά το Πάσχα προτείνει ο Σαρηγιάννης

Μοναδική εξαίρεση η Γ' Λυκείου, λόγω Πανελλαδικών...

Την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα είχε στην πορεία της πανδημίας ένα ταυτόχρονο άνοιγμα δραστηριοτήτων και σχολείων εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα κρούσματα και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, υποστηρίζοντας ότι «το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα δώσει και (επιδημιολογική) επιβάρυνση, η οποία όμως θα είναι μικρή σε σχέση με το πολύ δυνατό "όπλο" που λέγεται σελφ τεστ και λειτουργεί καλά».

Σχολιάζοντας τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι όπως είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, είναι και θέμα ανάγκης για την Γ’ Λυκείου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Πανελληνίων. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, υπογράμμισε ότι για τις υπόλοιπες τάξεις των σχολείων -δηλαδή πλην της Γ’ Λυκείου- «θα πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα. […] Μετά το Πάσχα, μέσα Μαΐου, αν δεν το κάνουμε πολύ προσεκτικά, επειδή δεν θα έχουμε ακόμα ικανό βαθμό αποκλιμάκωσης, εκεί μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα flare up (έξαρση). Ουσιαστικά, θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ Πάσχα και καλοκαιριού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.