Επικαιροτητα

Τίτλοι τέλους για το ιστορικό περίπτερο στην Αγ. Βαρβάρα Σεχίου

Συνεργεία του Δήμου Τρίπολης το απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται περιμετρικά του πάρκου.

Τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί η βατότητα του πεζοδρομίου, σε συνέχεια της παρέμβασης στο χώρο που ξεκίνησε το 2020.

Για την μεγάλη ιστορία αυτού του περιπτέρου, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Λαγός ο οποίος τονίζει ότι: "η λειτουργία του ξεκίνησε με τον Αποστόλη Ζαραβίνο γύρω στο 1947, στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του αείμνηστου Βαγγέλη Ζαραβίνου, ενώ τα τελευταία χρόνια, λειτουργούσε με τον Κώστα Βλάχο.

Από το 1947 ως και σήμερα, άντεξε, θυμίζοντας στους παλαιότερους όμορφες στιγμές της καθημερινότητας τους. Παππούδες να αγοράζουν καραμέλες στα εγγόνια τους, μετά την κυριακάτικη λειτουργία.

Νεαρούς να αγοράζουν άφιλτρα τσιγάρα της εποχής στην προσπάθεια τους να γίνουν άντρες. Παιδιά από την ακαδημία να αγοράζουν βόλους για να παίξουν με συνομήλικους.

Ένα από αυτά τα παιδιά ήμουν και εγώ και ένοιωσα την ίδια συγκίνηση με τους ανθρώπους που είχαν μεγαλώσει στη γειτονιά. Ανέλαβα να δώσω τέλος, μ’ ένα συναίσθημα πένθους, ωσάν να ήταν άνθρωπος."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.