Επικαιροτητα

Πρώτο δείγμα... θετικό (video)

Για ιδιαίτερη επιτυχία γίνεται λόγος με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του κύκλου "Ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη ή ανεξέλεγκτο πρόβλημα;".

Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η πρώτη παρουσίαση του κύκλου "Ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη ή ανεξέλεγκτο πρόβλημα;".

Την παρουσίαση αυτή συνδιοργάνωσαν, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Χορεσίβιος, οι:

- Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’

- Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Τρίπολης

- Σύλλογος των Απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας "ο Άγιος Τρύφων

- Πρωτοβουλία ‘SOS Μαίναλο’

- ‘ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’

Η παρουσίαση περιλάμβανε δύο κύριες ομιλίες, η πρώτη με την κα. Ιωάννα Γιαννικοπούλου (Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη) και θέμα «Η αιολική ενέργεια ως αναγκαιότητα και ως πρόβλημα» ενώ η δεύτερη με τον κ. Δημήτρη Γκότση (Μηχανικός Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) και θέμα "Το ζήτημα των αιολικών & σχεδίαση πραγματικά βιώσιμων λύσεων".

Η συμμετοχή ατόμων και φορέων από όλη την Ελλάδα μας επιβεβαίωσε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί, μια και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, είναι ίσως ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσουμε το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, στις τοπικές κοινωνίες και γενικότερα σε κάθε ευαισθητοποιημένο και προβληματισμένο πολίτη αυτής της χώρας.

Τα σχετικά βίντεο βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Χορεσίβιου, αλλά και στο κανάλι του στο Youtube.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.