Επικαιροτητα

Εμβολιασμός: Διακόπτουν οι ΗΠΑ το Johnson & Johnson!

Όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους φορείς των Η.Π.Α. θα γίνει αίτημα για "πάγωμα" της χρήσης του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, μετά από 6 περιστατικά θρομβώσεων, δύο εβδομάδες αφότου άρχισε ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο προϊόν, τόσο ο FDA όσο και το CDC- οι δυο πλέον αρμόδιες υπηρεσίες στις Η.Π.Α. για την προστασία της δημόσιας υγείας- ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, πως θα εισηγηθούν την διακοπή χορήγησης του εμβολίου.

Τα 6 περιστατικά αφορούν γυναίκες 18-48 ετών, εκ των οποίων, δυστυχώς, η μια "κατέληξε". Έχουν ήδη διενεργηθεί 7 εκατομμύρια εμβολιασμοί με το παραπάνω εμβόλιο στις Η.Π.Α.

Θεωρείται βέβαιο πως η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα "παγώσει" τη χορήγηση του εμβολίου. Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας δεν έχει ακόμα αποφασίσει πως θα χειριστεί το θέμα της χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Στην Ελλάδα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19 Απριλίου.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την εταιρεία να καθυστερήσει τις αποστολές εμβολίων σε χώρες της Ευρώπης.

Πληροφορηθείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.